A Magyar Földgáztároló Zrt. (MFGT) Akvamarin projekt nyitó Workshopján tett ígéretéhez híven folytatta a workshopok sorozatát és 2021. október 1-jén megtartotta az Akvamarin projekt II. Workshopját, mely ismételten online formában került megrendezésre. A II. Akvamarin Workshop fő célja a projekt támogatásában és engedélyezésében érintett szervezetek tájékoztatása volt. Kriston Ákos, az MFGT vezérigazgatója nyitotta meg a workshopot és tartott köszöntőt.

A Workshop során az MFGT Akvamarin csapata ismertette a projekt illeszkedését az Európai Unió,  Magyarország és az MVM Csoport hidrogén stratégiájához;  a projekt műszaki tartalmát, jelenlegi státuszát; a Ganzair Kft. által szállított kulcsberendezések helyre telepítésével kapcsolatos tervezés állását, majd a projekthez kapcsolódó 1. mérdföldköves kutatási eredmények kerültek bemutatásra a projektbe bevont egyetemek és intézetek aktív közreműködésével:

 

               Miskolci Egyetem KFGI

   Miskolci Egyetem EIKI

               Debreceni Egyetem

               Pannon Egyetem

               Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

 

„Jövő év tavaszán jelentkezünk egy hasonló workshoppal, a projekt akkori státuszával és a kutatási munkák áttekintésével” – Erdélyi Lajos, Akvamarin projektvezető

 

 

A  Workshopon bemutatott prezentációt az alábbi linken érhetik el:

Akvamarin II. Workshop előadás