MFGT Megszakítható Be- és Kitárolási Kapacitás Szolgáltatás Meghirdetése

A Magyar Földgáztároló Zrt. (MFGT) a mai napon ajánlati felhívást tesz közzé megszakítható be- és kitárolási kapacitások lekötésére, a 2024/2025 tárolói évre vonatkozóan.

Ezen kapacitásokra vonatkozó ajánlatot az MFGT egyszeri ajánlatnak tekinti, és nem garantálja, hogy a kapacitások a jövőben ugyanilyen feltételekkel is meghirdetésre kerülnek.

A meghirdetett megszakítható be- és kitárolási kapacitások mennyisége, időszaka, ára:

A Megszakítható Be- és Kitárolási Kapacitás Szolgáltatás (Szolgáltatás) igénybevételére azon Rendszerhasználók jogosultak, akik a Szolgáltatás meghirdetésének időtartamában rendelkeznek nem megszakítható be- és kitárolási kapacitásokkal. 

A Szolgáltatással a Rendszerhasználó lehetőséget kap maximum a szerződésében (szerződéseiben) rögzített nem megszakítható be- és kitárolási kapacitás háromszorosának megfelelő mennyiségű megszakítható be- és kitárolási kapacitást igénybe venni. 

Igénybevételi időszak kezdete:         2024. április 1. 06:00

Igénybevételi időszak vége: 2025. április 1. 06:00

A Szolgáltatás díja:         0,176 Ft/kWh (hatályos Díjjegyzék szerint)

A Szolgáltatás díját a Megszakítható Be- és Kitárolási Szolgáltatás tényleges igénybevétele (allokált volumen) alapján kell megfizetni, azaz a ténylegesen be- és kitárolt mennyiségek (kWh/nap) után.

Az igény jelzése a nominálási felületen, a nominálás megadásával történik.

Megszakítható kapacitásigények elbírálása, megszakítása:

A Rendszerhasználók megszakítható be- és kitárolási kapacitás lekötési igényeit az MFGT a beérkezés sorrendjében fogadja.

Megszakítás esetén a Szolgáltatás egyidejűleg igénybe vett megszakítható be- és kitárolási kapacitásait az MFGT a leadott nominálások alapján a pro-rata elvet követve szakítja meg.

Az MFGT fenntartja jogot jelen Meghirdetés indoklás nélküli visszavonására.

Jelen Meghirdetés elválaszthatatlan részét képezi a Termékleírás (1. számú melléklet) és a Mintaszerződés (2. számú melléklet).

Kérdés esetén kérjük, keresse fel kapcsolattartóját:

Tóth Dóra- tothd@mfgt.hu (00 36 20 236 1972)


Budapest, 2024. február 22.


Mellékletek:

1. számú melléklet: Termékleírás

2. számú melléklet: „Megszakítható Be- és Kitárolási Kapacitás Szolgáltatás Nyújtására Vonatkozó Szerződés” mintaszerződés

3. számú melléklet: SMCS kézikönyv