MFGT hajdúszoboszlói gáztároló tűz - közlemény

Ma reggel 4:25 perckor tűz keletkezett a Magyar Földgáztároló Zrt. hajdúszoboszlói földalatti gáztároló üzemében. A lángokat a földgáz kutakról a beérkező befutósori vezetékeknél észlelték. A vezetékek leszakaszolása megtörtént, illetve az üzemtől több kilométerre levő gázkutakat is lezárták a kollégák annak érdekében, hogy a vezetékekben levő gáznak ne legyen utánpótlása. A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen, azt a későbbi vizsgálat fogja kideríteni.

 

Személyi sérülés nem történt, a tűz oltása folyamatban van. Munkatársaink, a tűzoltóság, a polgári védelem és a katasztrófavédelem szakembereivel együtt mindent megtesznek a tűz mielőbbi oltása és a további károk megelőzése érdekében.

 

Az ország gázellátása biztosított, ugyanis a társaság másik három földgáztárolója vette át a kitárolást. Emiatt a kereskedők földgázigényei maradéktalanul kielégítésre kerülnek. Kollégáink folyamatos kapcsolatban vannak mind az országos földgázhálózat üzemeltetőjével, az FGSZ-szel, mind a földgázkereskedőkkel annak érdekében, hogy továbbra is zavartalan legyen az országos gázforgalom.

 

A tűz oltása utáni cél, hogy az érintett vezetésszakaszokat és berendezéseket a társaság kicserélje, kijavítsa, és a tároló működése rövid időn belül helyreállítható legyen.