MFGT Napi Peak plusz Földgáztárolási Szolgáltatás Meghirdetése

A Magyar Földgáztároló Zrt. (MFGT) a mai napon ajánlati felhívást tesz közzé szabad tárolói, napi, nem megszakítható kitárolási csúcskapacitások lekötésére a 2014/2015 tárolói évre.

Ezen kapacitásokra vonatkozó ajánlatot az MFGT egyszeri ajánlatnak tekinti, nem garantálja, hogy a kapacitások a jövőben ugyanilyen feltételekkel is meghirdetésre kerülnek.

 
A meghirdetett kapacitások
 
MFGT kitárolási csúcskapacitásokat a következő paraméterekkel ajánlja fel:
 
1.     A 2014/15-ös tárolói évben a következő csúcskapacitás köthető le:
kitárolási csúcskapacitás: 34 200 000 MJ / nap
2.     A felajánlott kapacitások díja:
kitárolási csúcskapacitás: 0,1 HUF + ÁFA / MJ / nap forgalmi díjak nélkül
 
A szolgáltatás igénybevétele azon Rendszerhasználók számára elérhető, akik rendelkeznek Földgáztárolási szerződéssel a 2014/15-ös tárolói évre.
 
A tároló szolgáltatások igénybevételének műszaki-, és kereskedelmi feltételeit a jelen ajánlat alapján megkötött szerződés és az MFGT Üzletszabályzata tartalmazza.
 
Kapacitás igények elbírálása
 
Az Igénylők kapacitás lekötési igényeit az MFGT a beérkezés sorrendjében elégíti ki.
Ez a kapacitásmeghirdetés nem jelent szerződéskötési kötelezettségvállalást az MFGT részére egyik Igénylővel kapcsolatban sem, és az MFGT kifejezetten fenntartja a jogot arra, hogy a kapacitás lekötési folyamatot saját hatáskörben sikertelennek minősítse.
 
Szerződéskötés, szerződéses feltételek
 
Igénylő kötelezettséget vállal arra, hogy elfogadott kitárolási csúcskapacitás igény esetén, rendszerhasználóként, az MFGT-vel kiegészítő szerződést (keretszerződés) köt a napi kitárolási csúcskapacitások lekötésére.
 
A Rendszerhasználó által lekötött Napi Peak plusz kitárolási csúcskapacitások mértéke, a Rendszerhasználó által megadott – és az MFGT által visszaigazolt – lekötéseknek megfelelően alakul. Amennyiben az MFGT visszaigazolja a Rendszerhasználó igényét, az adott napra vonatkozóan a Napi Peak plusz kitárolási csúcskapacitások igénybevételére vonatkozó egyedi szerződés létrejön a felek között.
Az elszámolás alapját a visszaigazolt kapacitásmennyiség képezi.
 
A fizetési, és garancia feltételek, valamint a pénzügyi biztosítékok az MFGT Üzletszabályzata és a szerződő felek megállapodása alapján kerülnek meghatározásra.
 
Kapacitásigények benyújtási módja
 
A Rendszerhasználó a lekötési igényét több napra, hétre, hónapra előre leadott igény esetében az Igénybevételi Nyilatkozat kitöltésével és megküldésével, egyes gáznapokra vonatkozóan pedig e-mailben is jelezheti az MFGT felé. A Rendszerhasználó a Napi Peak plusz kitárolási csúcskapacitások igénybe vételéhez köteles legkésőbb a megelőző gáznapon 16:00 óráig az MFGT felé jelezni a többlet kitárolási kapacitás igényét. A Napi Peak plusz kitárolási csúcskapacitás termékkel kapcsolatos igénybejelentésre kizárólag a szerződésben megjelölt kapcsolattartó(k) jogosult(ak). Az MFGT 17:00 óráig visszaigazolja a Rendszerhasználónak, hogy az igénybe venni kívánt mennyiségű Napi Peak plusz kitárolási csúcskapacitások rendelkezésre állnak-e.
 
Az MFGT a számlát a Rendszerhasználó által benyújtott, és az MFGT által visszaigazolt kapacitásigények alapján tárgyhónapot követően állítja ki. A forgalmi díjak összege a tényleges havi forgalom alapján, a Tarifarendelet szerint, havonta kerülnek kiszámlázásra.
 
Az igényeket az alábbiak szerint kell az MFGT részére eljuttatni:
 
e-mail (mindhárom címre):   csabam@mfgt.hu, molnarnet@mfgt.hu , abonyir@mfgt.hu
 
fax: +36 1 354 7045 vagy
 
postai úton: Magyar Földgáztároló Zrt. 1051 Budapest, Széchenyi István tér 7/8.
 
MFGT Napi Peak plusz földgázkitárolási szolgáltatás keretszerződés_2014-15.pdf